Juniorkowe kuchcikowo- na zdrowo Olkowe spaghetti 500g mięsa mielonego z szynki 3 łyżki oleju (do smażenia) 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 5 dużych pieczarek 1 pęczek natki pietruszki Butelka passaty pomidorowej Makaron spaghetti Parmezan/gouda/mozzarella Sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, papryka ostra, gałka muszkatołowa- wedle uznania, do smaku Cebulkę pokroić, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę- podsmażyć na oleju. Dodać drobno pokrojone pieczarki, podsmażyć. Potem dodać mięso, sypnąć przyprawami, smażyć na rumiany kolor, aż nie będzie surowe. Dodać passatę, dosypać bazylię i pietruszkę, mieszając górować jeszcze parę minut. W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Podawać z tartym serem.